Image

Ikano Bostad går in på ny marknad genom storaffär

TRANSAKTIONER Ikano Bostad köper 1 300 lägenheter i Västerås och Eskilstuna. Säljare är Verner Andersson AB, som säljer i princip hela sitt fastighetsbestånd.
Publicerad den 27 Maj 2010

- Vi avyttrar fastighetsbeståndet som ett led i ett generationsskifte inom ägarfamiljen Varnäs, säger Rikard Söderström, platschef på Verner Andersson AB, till Fastighetssverige.

1 000 av lägenheterna finns i Västerås och 300 lägenheter i Eskilstuna

- Västerås och Eskilstuna är intressanta områden. Vi har sagt att vi ska äga och utveckla i tillväxtområden. Det är ett fint och centralt bestånd, den tidigare ägarfamiljen har varit en långsiktig ägare som har förvaltat fastigheterna väl, säger Ikano Bostads vd Robert Jaaniste till Fastighetssverige.

- Inom en snar framtid hoppas vi även kunna erbjuda nyproducerade bostäder liksom vi gör på våra övriga marknader, säger Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.

Kommer ni att fortsätta att gå in i städer som är nya för er?

- Nej, det finns ingen uttalad sådan strategi.

Verner Andersson ägs till 100 procent av Varnäs Förvaltning, som också äger Anebyhus AB och Tierps järnbruk.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige