Image

Ica stämmer Kungälvs kommun

JURIDIK Ica Fastigheter har stämt Kungälvs kommun angående parkeringsplasterna framför Ica Maxi. Kommunen vill bygga hus där medan Ica menar att de har parkeringsfriköpt platserna.
Publicerad den 18 November 2009

- Vi har ett avtal med kommunen att vi har de här platserna, säger Michael Johansson vd på Ica Fastigheter Sverige AB, till Kungälvs-Posten.

Kommunen har en annan syn på saken.
- Det finns aldrig något parkeringsfriköp. Alla parkeringsavtal går ut på att det ska finnas ett antal parkeringsplatser i området, inte exakt var de ska ligga. Man kan inte säga att de ska ligga på exakt samma ställe i all framtid. Då skulle man aldrig kunna ändra på någonting i en stad. Men det är bra att det nu blir en prövning av alltihop, säger Ove Wiktorsson (C), samhällsbyggnadsutskottets ordförande, till Kungälvs-Posten.

Kungälvs kommun och KF Fastigheter planerar att bygga ett nytt köpcentrum mellan Ica Maxi och motorvägen. En del av parkeringsplatserna utanför Maxi skulle då behöva flyttas, något Ica alltså motsätter sig.
Skulle Ica vinna tvisten kan det bli dyrt för Kungälvs kommun.

- Skulle Ica vinna stämningen samtidigt som man inte kan bedriva verksamheten kommer det bli krav på ett gigantiskt skadestånd. Runt 150 miljoner kronor låter i mina öron som det minsta, säger Ica Fastigheters advokat Ulrik Smedberg till Kungälvs-Posten.



- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige