Image
Hufvudstaden, med Fredrik Lundberg som styrelseordförande och storägare, har nu beslutat om återköp av egna aktier.
Hufvudstaden, med Fredrik Lundberg som styrelseordförande och storägare, har nu beslutat om återköp av egna aktier. Bild: Ulla-Carin Ekblom

Hufvudstaden beslutar om återköp

Bolag Styrelsen för Hufvudstaden, vars aktie de senaste månaderna har handlats till uppemot 40 procents rabatt jämfört med substansvärdet, har beslutat om återköp av egna aktier.
Publicerad den 11 September 2020

Återköp får ske med ett sammanlagt belopp om högst 500 miljoner kronor, dock förutsatt att koncernens soliditet inte får underskrida koncernens målsättning om 40 procent efter återköpen.

Återköpen får omfatta högst så många aktier av serie A att bolagets innehav av egna aktier vid var tid inte överstiger tio procent av totalt antal aktier i bolaget.

Syftet med återköpen är att justera kapitalstrukturen för att därigenom skapa ökat värde för bolagets aktieägare. I förlängningen kan bolagets innehav av egna aktier komma att användas som likvid vid, eller för att finansiera, förvärv av företag eller fastighet. Koncernens finansiella ställning bedöms även efter de beslutade återköpen av aktier vara stark och ge handlingsfrihet att fortsätta utveckla verksamheten.

Hufvudstaden innehar nu cirka fem miljoner egna aktier, motsvarande 2,4 procent av det totala antalet aktier.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige