Image

Här är Sydsveriges bästa fastighetskommun

Öresund Fastighetsägarna Syd har genomfört sin undersökning Fastighetsföretagarklimatet och rankar kommunerna i Sydsverige efter hur fastighetsföretagare ser på samarbetet med kommunen, hur förutsättningar för företagande ser ut samt hur man upplever service, avgifter och handläggningstider på sin ort.
Publicerad den 18 April 2013

Undersökningen visar att Ängelholm är den bästa kommunen att bedriva fastighetsföretagande i.

Höga betyg ger fastighetsföretagarna i Ängelholm till näringslivsklimatet, kommunikationerna och de kommunala avgifterna. Positiva förändringar går också att utläsa om kommunens sätt att informera om viktiga förändringar och konkurrens på lika villkor mellan privata och kommunala fastighetsbolag.

- Ett gott samarbete mellan kommunen och fastighetsägarna ger goda effekter för orten. Bra villkor för fastighetsföretagande gör att fler vill investera, utveckla och bygga nytt, vilket ger en balanserad bostads- och fastighetsmarknad som gynnar kommunens tillväxt, säger Karin Gjörtler, platschef på Fastighetsägarna Syd.

Även om Ängelholm är en vinnare finns det också förbättringspotential inom vissa områden. Det senaste året har siffrorna dalat gällande till exempel kommunens sätt att hantera plan- och byggärenden.

- För oss som organisation är den här rapporten mycket viktig i dialogen med politiker och tjänstemän. Här får vi en indikation på vilka frågor som fungerar och vilka som behöver extra uppmärksamhet så att fastighetsföretagarklimatet kan bli ännu bättre i framtiden, säger Karin Gjörtler.

RANKING
Ängelholm, index 109
Växjö 108
Älmhult 106
Ljungby 104
Landskrona 104
Hässleholm 102
Trelleborg 102
Helsingborg 101
Lund 100
Ystad 99
Malmö 98
Kristianstad 96
Alvesta 96

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige