Målet är att Slakthusområdet ska förvandlas till ett område med verksamheter som bara fokuserar på mat på olika sätt.
– Vi vill skapa ett showroom för våra livsmedelsproducerande företag i Stockholm och ge möjlighet till våra duktiga gastronomiska experter att visa sina kunskaper. I Slakthusområdet finns omkring 250 stora och små företag som arbetar medvetet med kvalitetsfrågorna. Stockholmarna blir allt mer medvetna konsumenter som ställer höga krav på sina livsmedel. Många utanför Sveriges gränser känner till Stockholm som restaurangstad med värdens bästa kockar. Slakthusområdet har alla möjligheter att bli ett centrum för Stockholms restaurangkultur och ett kluster för högkvalitativ livsmedelsproduktion, säger Ulla Hamilton (m).
– Vårt mål är att kombinera industrin och dess behov med att öppna delar av området för allmänheten. Med en inramning av industriell arkitektur ska matintresserade Stockholmare kunna gå på kvalitetsrestauranger och köpa fisk, kött, chark och grönsaker via torghandel och saluhall. Det är inte aktuellt att kombinera Slakthusområdet, som i grund och botten är ett industriområde, med bostadsbebyggelse, säger Ulla Hamilton (m).
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Slättö, har genom logistik- och industri-teamet Evolv, gjort sina första förvärv inom lättindustri i den nyetablerade fonden Slättö Value Add III. Lars Axelsson, vd för Evolv, berättar för Fastighetssverige om premiärförvärven och hur man vill fortsätta växa samt hur han ser på framtiden och konkurrensen inom lättindustrisegmentet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.