Image

H&M-Persson miljardköper i Paris

TRANSAKTIONER H&M:s ägare Stefan Persson köper via bolaget Ramsbury en fastighet på Frankrikes främsta gata för lyxshopping - Rue du Faubourg Saint Honoré. Köpeskillingen uppgår till en bit över en miljard kronor. Säljare är Unibail Rodamco.
Publicerad den 22 April 2009

- Det är en jättebra affär vi gjort, säger Lars Drangel på Ramsbury till Fastighetssverige.

I och med den här affären har Ramsbury nu genomfört sitt tredje förvärv utanför Norden, till ett värde om cirka fyra miljarder kronor. Tidigare har bolaget köpt fastigheter på Champs Elysées i Paris och Oxford Street i London.

Den nu aktuella fastigheten på Rue du Faubourg Saint Honoré är en butiksfastighet om cirka 5 000 kvadratmeter med exklusiva designerhus som hyresgäster, bland annat Chanel och Cartier.

Säljare är köpcentrumjätten Unibail Rodamco.

- Fastigheten låg lite utanför deras portföljstrategi, säger Lars Drangel.

Han bekräftar att köpeskillingen uppgår till en bit över en miljard kronor, kanske så mycket som 1,3 miljarder kronor.

- Det ligger i de häradena, säger han.

Lars Drangel är i övrigt mycket nöjd med förvärvet.

- Det här är helt rätt för oss, det handlar om en förvaltningsfastighet och vi ska fortsätta att driva den med befintlig verksamhet, säger Lars Drangel.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige