Image

Fundior tar över ICT

Bolag Fundior har köpt ytterligare 25,35 procent av aktierna – av Jan Wilhelmsson och JCW Invest AB – i ICT Norden Fastigheter, och äger efter affären 58,04 procent i bolaget.
Publicerad den 5 Mars 2012

Förvärvspriset är totalt 8 191 430 kronor.

Fundior kommer inte att ge ett publikt erbjudande till de kvarvarande aktieägarna i ICT i samband med övertagandet då Fundior redan har haft ett publikt erbjudande till ICT aktieägare i juni 2010. Detta var i samband med att Fundiors ägande ökade till 31,67% i ICT och Fundior är därför inte tvingade att erbjuda det igen. Fundior har dock för avsikt att köpa ytterligare aktier i ICT.

Fundior har begärt att ICT:s styrelse kallar till en extra bolagsstämma för att välja en ny styrelse för ICT Norden Fastigheter AB.

- Jag är glad att se att Fundior till slut har nått sitt mål att överta ICT. Detta kommer att ge Fundior större finansiella resurser att ytterligare utveckla våra finansiella tjänster och investeringsprodukter, säger Fundior AB:s vd Reijo Kirstua.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige