Image

Fasticon får uppdrag av Astra Zeneca

AFFÄRER Industrikoncernen AstraZeneca har under 2008-2009 genomfört en omfattande sourcingprocess gällande FM-relaterade tjänster i Lund, Mölndal och Södertälje. Fasticon har varit rådgivare och medverkat i sourcingprocessen inom Property Management & Facility Services. Verksamheter som outsourcats i sin helhet är drift och underhåll av enkla ytor och markskötsel. Inom drift och underhåll av komplexa ytor har en outtasking av större service och skötselåtgärder genomförts.
Publicerad den 12 Maj 2009

Inom Property Management & Facility Services har man historiskt sett handlat upp tjänster via ett flertal underentreprenörer och på löpande räkning. Sourcingprojektet har syftat till att ta ett större samlat initiativ och helhetsgrepp. Detta för att skapa tydliga entreprenadområden med större volymer vilka skall ge förutsättningar för en ökad kostnadseffektivitet och en ökad harmonisering och utveckling av arbetssätt, systemstöd med mera.

- Vårt uppdrag har bestått i att initialt utreda förutsättningarna för outsourcing genom att kartlägga verksamheten och analysera bland annat entreprenadutformning och upphandlingsstrategier. Vi har därefter upprättat förfrågningsunderlag inför upphandlingen och även varit ett stöd under hela upphandlingsprocessen. Fasticon har även i samband med entreprenadstart genomfört en omfattande statusbesiktning av fastigheter, säger Roger Bengtsson, regionchef inom Fasticon och projektledare för uppdraget.

Fasticon har genom systerbolaget Fasticon Kompetens haft uppdraget att genomföra rekryteringen av en nyckeltjänst inom Property Management & Facility Services.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige