Image

Fabege och Peab säljer för 842 miljoner

TRANSAKTIONER Fabege och Peab säljer den samägda (50/50) fastigheten Paradiset 29 på Lindhagensgatan på västra Kungsholmen i Stockholm. Köpare är Invesco Real Estate för en av deras Pan-Europeiska fondmandat.
Publicerad den 4 Februari 2010

Försäljningen sker i bolag till ett underliggande fastighetsvärde om 842 miljoner kronor.

Fabege och Peab förvärvade 2004 dåvarande Skogaholmsbageriet. Bageriet revs och utvecklades till en nyproducerad byggnad innehållande kontor och handel med Ica Maxi som största hyresgäst.

Fastigheten omfattar cirka 13 000 kvadratmeter handel, cirka 10 300 kvadratmeter kontor samt därutöver garage.

Catella har varit rådgivare åt säljaren, och Invesco Real Estates nordiska samarbetspartner, Scius Partners, har varit köparens rådgivare under förvärvsprocessen.

- Fastigheten är färdigutvecklad och är en attraktiv förvaltningsfastighet med bra hyresgäster, och därmed en bra investering för en institutionell placerare, kommenterar Christian Hermelin, vd för Fabege.

- Försäljningen är bra och kommer i rätt tid. Fastigheten är utvecklad med bra hållbar byggteknik och stabila, attraktiva hyresgäster. Vår affärsidé att genom vår erfarenhet och kompetens utveckla och förädla områden samt byggnader har kommit till sin rätt i det här projektet, säger Peabs vice vd Mats Leifland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige