Image
AGV Invest satsar i Norden.
AGV Invest satsar i Norden. Bild: AGV Invest

Ett nytt investmentbolag ska accelerera nordisk proptech

Bolag AGV Invest vill accelerera nordisk proptech och siktar mot att inom närtid förvalta en portfölj med över tio innehav.
Publicerad den 6 Februari 2023

AGV Invest investerar i proptechbolag som kan visa ett tydligt värdeskapande till fastighetsägare och som har ett dedikerat grundarteam kvar i ledningen. Avsikten är att gå in i tidiga skeden och skapa hävstång genom att aktivt arbeta nära entreprenörerna och genom etablerat affärsnätverk möjliggöra nya kontakter med samarbetspartners och kunder i fastighetsbranschen. Felix Sandquist kommer vara ansvarig för att driva investeringsverksamheten och till sin hjälp finns en rådgivande investeringskommitté och ett Advisory Board bestående av namnkunniga personer såsom Peter Wågström, Maria Rankka, Peter Ingman och Charlotte Hybinette.
– Vi tycker det är otroligt roligt att få möjligheten att bidra till fastighetsbranschens utveckling och påskynda dess digitaliseringsagenda. Vi ser även fram emot att stötta flera initiativ som kan bidra till hållbarhetsomställningen. En mer digital bransch betyder inte nödvändigtvis en mer hållbar bransch, men för att göra den mer hållbar så ser vi det som en nödvändighet att den blir mer digital, säger Felix Sandquist.

AGV Invest har varit aktiv investerare sedan sommaren 2022 och hittills investerat i den digitala förvaltningsplattformen Din Hyresvärd. Bolagets fokus är att digitalisera hyresadministration, fastighetsförvaltning och uthyrningsprocesser vilket bidrar en enklare förvaltning, men fungerar även som en första byggsten av fastighetsägarnas systemflora och möjliggör flertalet integrationer med andra tjänster.
– Vi har flera spännande investeringar på gång och har som ambition att offentliggöra dessa inom kort, säger Felix Sandquist.

Förutom investeringsverksamhet bedrivs även en proptech-hub och ett community under varumärket AGV PropTech Hub. Hubben är belägen vid Östermalmstorg, en mötesplats där entreprenörer och branschledare från hela Norden kan träffas, samarbeta och bidra till kunskapsspridning. Communityt har i dag över 300 medlemmar bestående av proptechbolag från Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Målsättningen är att AGV Invest inom närtid förvaltar en investeringsportfölj med över tio innehav.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige