Image

Esbati efter V-förslaget: "SBB bär det yttersta ansvaret för situationen"

Bolag Vänsterpartiet vill att staten får förtur när det gäller att förvärva offentliga fastigheter från SBB, något som partiets högsta företrädare Nooshi Dadgostar och Ali Esbati redogör för i ett inlägg på DN Debatt. Partiet vill att regeringen snabbutreder en statlig förköpsrätt som är applicerbar på till exempel fallet SBB. För Fastighetssverige berättar Ali Esbati mer om hur förslaget fungerar rent konkret och varför partiet vill se en skyndsam beredning.
Publicerad den 26 Maj 2023
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige