Image

Dystra siffror för Ruric

RAPPORTER Det är ingen rolig läsning Ruric bjuder på i sin första kvartalsrapport i år. Kraftiga värdeminskningar har bidragit till ett rejält minus på resultatsidan.
Publicerad den 29 Maj 2009

Nettoomsättningen för delårsperioden uppgick till 14,8 (15,2) miljoner kronor.
Värdeförändringar, -371,6 miljoner kronor, reaförluster, -15,2 miljoner kronor, och nedskrivningar, -32,0 miljoner kronor i fastighetsportföljen bidrar till ett resultat efter skatt om -417,8 (46,9) miljoner kronor för delårsperioden.

Resultatet per aktie uppgick för delårsperioden till -36,77 (6,91) kronor.

Det ekonomiska klimatet i Ryssland är fortfarande svårt, även om vissa positiva signaler kan ses såsom stigande oljepris, viss stabilisering på de finansiella marknaderna och starkare rubel. Trots dessa positiva tecken är aktiviteten på marknaden för köp och försäljning av fastigheter i Sankt Petersburg låg.

Bokfört värde för fastigheterna uppgick till 1 260,8 (1 662,8) miljoner kronor. Den begränsade likviditeten i marknaden försvårar värderingen av fastigheter.

Ansträngningar med att finna en långsiktig finansiell lösning för Ruric fortgår, såväl som arbetet med att förlägna investeringsavtalet för Moika/Glinkij

Efter periodens utgång har Storm Real Estate tillträtt fastigheten Grifon. Delar av transaktionen är betald, och delar återstår att betala enligt överenskommen betalningsplan.

Ruric-aktien hade gått ned med drygt 20 procent på torsdagen vid stängningsdags.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige