Image

Dubai-intresse för Kalmarfastigheter

AFFÄRER Två pampiga fastigheter i Kalmar är till salu. Ett svenskt börsbolag och en spekulant från Dubai återfinns bland intressenterna.
Publicerad den 14 Augusti 2008

Kalmar kommuns fastigheter Valnötsträdet och Tullhuset i Kalmar är till salu.
Ett svenskt börsbolag och en spekulant från Dubai återfinns bland intressenterna.

Tullhuset, med 850 kvadratmeter uthyrningsbar yta, ligger vid hamnen. Mäklaren Pär Svanfeldt på Svensk Fastighetsförmedling tror på en köpeskilling på runt tio miljoner kronor.

Valnötsträdet, med 8 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta och 14 000 kvadratmeter tomt, var konstmuseum tidigare och bör inbringa minst det dubbla.

- Det är ett helt kvarter nere i gamla medeltida Kalmar, nära Kalmar slott. Det är mycket speciellt. Jag kan inte uppge några siffror, men det handlar om tvåsiffriga tal. I miljoner, alltså, säger Pär Svanfeldt till Dagens Industri.

Svanfeldt säger till tidningen att en vd för ett svenskt börsbolag var och tittade på Valnötsträdet i måndags. Dessutom har en intressent från Dubai hört av sig.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige