Image

Dagon och Riksbyggen säljer till Ikano Bostad

TRANSAKTIONER Dagon AB och Riksbyggen har sålt projektfastigheten Bågen 20 i stadsdelen Kirseberg i Malmö. Försäljningspriset uppgår till cirka 41 miljoner kronor och köpare är Ikano Bostad.
Publicerad den 30 Juli 2010

Dagon förvärvade fastigheten 2007 med avsikt att utveckla bostäder till försäljning. Sedan 2009 har Dagon samarbetat med Riksbyggen kring fastigheten och företagen har haft vardera 50 procent av ägandet. Tillsammans har man arbetat fram ett förslag till utveckling av fastigheten omfattande 117 lägenheter och 10 radhus.

- Att vi säljer projektfastigheten Bågen i Malmö med god förtjänst är ett exempel på den stora potential som finns i våra projektfastigheter. Försäljningen visar också att vi kan addera värde till våra projektfastigheter även innan de är färdigställda, säger Roger Stjernborg Eriksson, vd på Dagon.

Nordier Property Advisors har varit säljarens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sofia Ljungdahl: "Vi måste bygga mer flexibelt"

Bolag Hur har Sverige-satsningen gått för norska Obos hittills? Är teamet på plats och riktningen lagd? Fastighetssverige har mött upp Sofa Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, och pratat allt från byggrättsportföljer till fotboll.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige