Image
Sverker Källgården.
Sverker Källgården. Bild: Cibus

Cibus tar in 810 miljoner i emission – rabatt på drygt tio procent

Bolag Cibus har genomfört en riktad nyemission vilket innebär att bolaget tillförs cirka 810 miljoner kronor före transaktionsrelaterade kostnader.
Publicerad den 24 Mars 2023

Emissionen omfattade 8,8 miljoner nya aktier vilka tecknades för 92 kronor styck. Teckningskursen blev fastställd genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 10,3 procent jämfört med senaste stängningskursen på torsdagen.

Tecknare i emissionen var svenska och internationella institutionella investerare, däribland AP-fonderna 3 och 4, samt Carnegie Fonder, Columbia Threadneedle och Clearance Capital.

Utspädningen från emissionen är cirka 15,4 procent på det totala antalet aktier i Cibus.

Syftet med emissionen har varit att Cibus ska kunna återköpa hela eller delar av sitt obligationslån som förfaller i september, minska nettoskuldsättningen samt kunna fortsätta investera i ESG-projekt i befintliga fastigheter.

Cibus, som ger ut månadsutdelningar, har fått försvara sig om varför man inte bara hade slopat utdelningen och istället lagt de pengar på att betala av skulderna än att behöva göra en emission till drygt tio procents rabatt.

"Som månadsutdelare delar vi inte ut kapital som vi ackumulerat utan istället delar vi ut framtida kassaflöden. Detta eftersom vi har så stabila hyresintäkter. Även om vi hade slopat utdelningen helt skulle vi inte ha kunnat spara ihop summan för att betala av våra obligationer i tid", säger styrelseordföranden Patrick Gylling till Dagens Industri.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige