Image
Bild: Catena

Catena växter i Härryda – köper fullt uthyrt

Bolag Catena förvärvar fastigheten Björröd 1:208. Den drygt 7 500 kvadratmeter stora fastigheten är fullt uthyrd till Liseberg AB.
Publicerad den 13 April 2021

Fastigheten ligger i Härryda kommun, nära Landvetter. Förvärvet sker som ett bolagsförvärv till ett fastighetsvärde om 79 miljoner kronor, säljare är BRA Framtid 5 AB. Tomtarealen är 17 100 kvadratmeter och fastighetens uthyrningsbara yta är drygt 7500 kvadratmeter. Hyresgäst är Liseberg AB.

– Med förvärvet förstärks Catenas position och närvaro ytterligare i området kring Landvetter, ett område som vi ser har potential att bli ett av landets främsta logistiknav. Vidare är den aktuella fastighetens stomme byggd i trä, en lösning som vi utifrån miljö- och hållbarhetsaspekter bedömer som mycket intressant och som vi nu kommer kunna utvärdera i en driftsatt fastighet, säger Jonas Arvidsson, Regionchef Göteborg på Catena.

Sedan tidigare äger Catena fastigheten Björröd 1:205 som ligger strax intill den fastighet som nu förvärvas. Catena vill också utveckla 210 000 kvadratmeter mark i området kring Landvettermotet med ambitionen att uppföra högprofilerade logistikanläggningar med höga krav på arkitektur och hållbarhet.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige