Image
Catena säljer i Jönköping.
Catena säljer i Jönköping. Bild: Catena

Catena säljer – 60 procent över värdering

Transaktioner Catena säljer de båda fastigheterna Ättehögen 2 och Älghunden 3 i Jönköping till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 141 miljoner kronor, vilket överstiger den senaste värderingen med cirka 60 procent. Försäljningen sker som en bolagsaffär och köpare är fastighetsföretaget Västerhuset AB.
Publicerad den 17 Mars 2022

– Med försäljningen av dessa fastigheter ser vi att sammansättningen i Catenas totala bestånd bättre speglar vår inriktning. Vi ser fortsatt stor potential i regionen och förvärvade bland annat mark vid Hyltena trafikplats nyligen med avsikt att utveckla logistikanläggningar där som är fullt ut anpassade för morgondagens logistikflöden, säger Jonas Arvidsson som är Catenas regionchef i Jönköping.

Fastigheten Ättehögen 2 har en uthyrningsbar yta om cirka 8 710 kvadratmeter och Älghunden 3 har en uthyrningsbar yta om cirka 3 740 kvadratmeter. I lokalerna finns totalt sex hyresgäster med varierande verksamheter. Västerhuset tillträder den 1 april.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige