Image

BSK Arkitekter storsatsar på handel

Bolag Efter framgångarna med bland annat Odd Mollys nya flaggskeppsbutik på Humlegårdsgatan i Stockholm satsar nu BSK Arkitekter stort på handelsområdet. Flera nya uppdrag inom alltifrån butikskoncept till nya handelsplatser samt rekrytering av retailspecialister är delar av satsningen.
Publicerad den 7 September 2011

Inredningskonceptet i Odd Mollys flaggskeppsbutik på Humlegårdsgatan har fått mycket uppmärksamhet för sin originella stil och förmåga att både lyfta fram kläderna och varumärket. Nyligen utsågs också Odd Mollys butik till ”Årets inredningskoncept” på modetidningen Habits årliga Modegala.

- BSK Arkitekter gör en väldigt medveten och intensiv satsning på handel just nu och vi får många nya uppdrag. Vårt framgångsrecept är att vi kan stärka både varumärket och försäljningen med oväntade och innovativa lösningar, säger Marco Checchi, inredningsarkitekt på BSK Arkitekter.

Ett nyligen avslutat uppdrag är AKH, en butik med kläder för yrkesproffs inom alltifrån restaurang till byggen. AKH ville överge tidigare stora köplador och anlitade BSK Arkitekter som tog fram ett helt nytt butikskoncept. Där visas varorna på ett oväntat sätt och butiken fungerar även som en social mötesplats för kunderna. Dessutom görs en hållbarhetsutvärdering av hela butiken där samtliga material som använts mäts ur miljö- och klimatsynpunkt.

I dagarna slutförs också ett projekt där BSK Arkitekter tagit fram ett butikskoncept för Box Bazaar, en ny butikskedja med modeaccessoarer från starka varumärken. Den första butiken kommer att öppna i Gallerian i Stockholm den 22 september.

Förutom de mer inredningsinriktade uppdragen satsar BSK Arkitekter på projekt för nya handelsplatser såsom köpcentrum och gallerior. BSK Arkitekter har idag flera uppdrag i hela Sverige, som än så länge inte har offentliggjorts.

- Många väljer oss på grund av vår bredd – att vi kan både butikskoncept och logiken för en framgångsrik handelsplats. Nya konsumtionsmönster ställer nya krav. Vi förstår hur fastighetsägare, butiker och konsumenter tänker. Och ser därmed vilka konceptuella och strukturella omvandlingar som krävs för framgångsrika affärer, säger Alessandro Cardinale.

BSK Arkitekters senaste rekrytering inom handelsområdet är retailspecialisten Cilla Pettersson. Hon kommer senast från Thomas Eriksson Arkitekter med uppdrag för exempelvis WeSc, Cubus och Apotek Hjärtat.

Dessutom har Cilla flera års erfarenhet från Paris och London där hon bland annat jobbat med Mercedes-Benz Showroom och butiker på Bangkoks flygplats.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige