Image

Bostadsministern tog första spadtaget för ungdomsbostäder i Storvreten

Bygg/Arkitektur Med bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) som gäst togs på måndagen det första spadtaget för Botkyrkabyggens 74 nya ungdomslägenheter.
Publicerad den 19 Augusti 2015
21-årige Simon Sundberg tar första spadtaget till Botkyrkabyggens nya ungdomsbostäder tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren och bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).
Bild: Botkyrkabyggen
21-årige Simon Sundberg tar första spadtaget till Botkyrkabyggens nya ungdomsbostäder tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren och bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).

Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka Katarina Berggren (S) och 21-årige Simon Sundberg satte Mehmet Kaplan spaden i jorden för de 30 första lägenheterna, som byggs på Harbrovägen i Storvreten.

- Det finns ett stort behov av bostäder för unga, och här har vi ett utmärkt exempel på hur man kan bygga med rimliga hyror och samtidigt ha klimat- och hållbarhetsfrågorna i centrum. Framtida generationer kommer att tacka er, säger bostadsministern.

Botkyrkabyggens vd Ulf Nyqvist berättade om bolagets medvetna satsning för att få fram fler smålägenheter i beståndet.

- Vi äger en hel del mark och att kunna utnyttja den på ett bättre sätt är en viktig del i vår strategi för att få fram lägenheter för ungdomar, som är den grupp som har det svårast att komma in på bostadsmarknaden idag. Tack vare ett gott samarbete med kommunen och det nya statliga investeringsstödet räknar vi med att kunna hålla nere hyrorna till under 4 000 kr per månad för en lägenhet på 32 kvadratmeter, säger Ulf Nyqvist.

Kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren pekade på att Botkyrka kommun har en av de yngsta befolkningarna i landet och att det därför är helt nödvändigt att få fram fler ungdomsbostäder.

- Därför är det en glädjens dag då vi kan sätta spaden i jorden för ett nytt projekt. Det ska bli kul att få knacka på dörren till de nya lägenheterna nästa höst, säger Katarina Berggren.

Botkyrkabyggens nya ungdomslägenheter byggs på tre platser nära Tumba, i Storvreten respektive Tuna. Totalentreprenör för byggprojektet är Lövdalens Bygg AB. De färdiga lägenhetsmodulerna levereras av Moelven. Totalt handlar det om 74 lägenheter för ungdomar mellan 18 och 25 år, med inflyttning hösten 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige