Image

Börsbolag ansöker om rekonstruktion

BOLAG Ruric ansöker om företagsrekonstruktion. Handeln i aktien börsstoppades på måndagen.
Publicerad den 10 November 2009

Rurics styrelse har beslutat att återkalla erbjudandet till obligationsinnehvarna i obligationslån 2 och 3 som offentliggjordes i oktober. Erforderlig majoritet bland obligationsinnehavarna har inte erhållits.

Styrelsen lämnade på måndagen in ansökan om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt.

Bolaget kommer att fortsätta sin verksamhet som vanligt under det att man tillsammans med en utsedd rekonstruktör upprättar ett förslag till plan för rekonstruktion och långsiktig finansiering av bolaget.

Rekonstruktionsförslaget kommer att innehålla ett nytt erbjudande till obligationsinnehavarna och kommer sannolikt att kombineras med en kontant nyemission av aktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Vidare kan förslaget även innehålla en försäljning av tillgångar.

- Vi har lyssnat till obligationsinnehavarnas och aktieägarnas synpunkter och kommer i förslaget att beakta dessa. Styrelsen bedömer att en företagsrekonstruktion är det bästa alternativet för att långsiktigt säkerställa de värden som finns i bolaget, säger Nils Nilsson, ordförande för Ruric.

Ruric har föreslagit att Stockholms tingsrätt utser advokat Roland Sundqvist vid G Grönberg Advokatbyrå AB till rekonstruktör. Utformningen av det blivande förslaget kommer att presenteras i den preliminära rekonstruktionsplan som rekonstruktören kommer att lägga fram inom tre veckor från tingsrättens beslut om företagsrekonstruktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige