Image

Blomhotell öppnar i Bryssel

HOTELL Svenska Pandox är största ägare designhotellet Bloom som öppnar i Bryssel. Hotellet är inspirerat av blommornas värld och studenter från 29 länder på konstskolor runt om i Europa har målat varje rum individuellt.
Publicerad den 5 Maj 2008

Med Bloom öppnas det första personliga designhotellet där de 306 rummen är utsmyckade med konstverk målade direkt på väggarna. Temat är blommor, individuellt tolkat av varje student. Det är konstskolornas sammanslutning i Europa - ELIA - som handplockat studenterna. Ursprungsidén presenterades för alla konstskolorna i sammanslutningen, varefter studenterna fick skicka in sina bidrag och tävla om en plats. Vinnarbidragen syns nu på väggarna i varje rum.

Svenska Pandox har de senaste åren etablerat sig som den största hotellägaren i Bryssel. Pandox har i dag hotellfastigheter med 1 820 rum i Bryssel och Antwerpen motsvarande ett värde på drygt två miljarder kronor. Köpet av Bloom ligger helt i linje med Pandox strategi, nämligen att köpa hotell som under en tid dragits med lönsamhetsproblem men som bedöms ha en mycket god potential genom förädling och nytänkande.

- Bloom ska erbjuda gästen mer än en övernattning - det ska vara en upplevelse. Samarbetet med de konststuderande gör Bloom till något utöver det vanliga som inte finns i dag. För oss är det här ett viktigt steg och ett naturligt komplement till våra övriga hotellfastigheter i Bryssel. Den här genomgående renoveringen och ansiktslyftet är en bärande del i att få upp det här hotellets lönsamhet, som tidigare varit klart otillräcklig, säger Anders Nissen, vd Pandox.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige