Image

Allokton får oren revisionsberättelse

BOLAG Allokton har fått en oren revisionsberättelse av sin revisor KPMG avseende räkenskapsåret 2009.
Publicerad den 6 Maj 2010

KPMG skriver bland annat:

”Det framgår också att finansieringen och tillgången på likviditet inte är säkerställd för det innevarande räkenskapsåret. Dessa förhållanden tyder på att det finns väsentlig osäkerhet beträffande finansieringen som kan leda till tvivel om bolagets förmåga att fortsätta sin verksamhet.”

Bakgrunden är arbetet med bolagets kapitalstruktur som påbörjades av styrelsen vid dess tillträde vid bolagets årsstämma 2009. Som ett led i detta arbete gjordes två externa och av varandra oberoende värderingar av bolagets fastighetsportfölj vilka ledde till att Allokton och samtliga bolag inom koncernen lät upprätta kontrollbalansräkningar.

Kontrollbalansräkningen utvisade att bolagets egna kapital understiger hälften av bolagets aktiekapital och mot denna bakgrund avhölls en första kontrollstämma den 24 mars 2010. På stämman beslöt bolagets aktieägare att inte likvidera bolaget utan låta styrelsen arbeta med målsättningen att återställa bolagets egna kapital. Då detta arbete ännu inte är avslutat så kan KPMG inte utfärda en ren revisionsberättelse för räkenskapsåret 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige