Image

Akelius köper av NCC

TRANSAKTIONER NCC Construction Sverige har sålt ett nybyggt vårdboende i stadsdelen Sävja i Uppsala till Akelius Fastigheter AB. Fastigheten är uthyrd till Uppsala kommun på 20 år. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 131 miljoner kronor.
Publicerad den 17 November 2009

NCC har sålt fastigheten Sävja 111:1 i Uppsala kommun till ett av Akelius Fastigheter AB helägt dotterbolag. Försäljningen är genomförd som en bolagsaffär och köparen har tillträtt bolaget.

- Ett tidigt samarbete mellan NCC, White Arkitekter och Akelius gällande vårdboenden gjorde att vi kunde utforma effektiva lokaler med en attraktiv hyreslösning, säger Roland Brodin som är projektutvecklare på NCC Construction, stab projektutveckling.

- Vi har fått ett mycket fint vårdboende och en bra hyresgäst vilket passar in i vår investeringsfilosofi. Det är vår första investering i Uppsala, en av Sveriges starkaste städer, och vi hoppas på fler spännande projekt i Uppsala, säger Christer Carlsson som ansvarade för transaktionen på Akelius.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige