Image

400 nya bostäder på gång i Östersund

Bygg/Arkitektur 400 nya lägenheter med stadsnära läge, det är kommunens plan för att vidareutveckla Stadsdel Norr i Östersund.
Publicerad den 15 Januari 2014
400 nya bostäder planeras på Tallåsen i Östersund. Bild: Östersunds kommun
400 nya bostäder planeras på Tallåsen i Östersund.

Förslaget till detaljplan för Tallåsen, I5:s gamla motorområde, är just nu ute på samråd och på kommunens planavdelning hoppas man på att detaljplanen ska kunna antas redan till våren.

- Det är flerbostadshus det handlar om, som planförslaget ser ut nu så kan det bli tre punkthus med åtta våningar, och tio lamellhus med tre till fem våningar, varav tre är tänkta att kunna trappas, säger David Engström som är planarkitekt på Östersunds kommun.

Om planen antas under våren kan det bli byggstart redan i höst, och Lars Andersson, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen, ser gärna att utvecklingen av Stadsdel Norr fortgår:

- Om vi vill nå vårt mål med 65 000 invånare i kommunen 2040 måste det självklart finnas någonstans att bo. Stadsdel Norr med sitt centrala läge och sin goda tillgång till kollektivtrafik är ett viktigt utvecklingsområde, och därför känns det angeläget att skapa möjligheter för att området når sin fulla potential, säger Lars Andersson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige