Image

300 nya lägenheter i Hyllie

BYGG I Oxie i Kristineberg Park vid ringvägen strax intill den nya stadsdelen Hyllie bygger Skandinavisk Fastighetsfond 300 bostäder på strategiskt läge till en total investering av 300 miljoner kronor.
Publicerad den 14 December 2009

Skandinavisk Fastighetsfond har tillsammans med Träpanelen Invest AB förvärvat fastigheterna Träpanelen 1 & 6 i Oxie som idag ägs av bolaget Kristineberg Park AB.

På dessa fastigheter kommer genomföras byggnation av cirka 20 000 kvadratmeter bostäder uppdelat i etapper.

Cirka 30 procent av de nya lägenheterna ska enligt planerna bli ägarlägenheter.

Byggstart sker när 80 procent av lägenheterna är bokade vilket planeras bli april 2010.

Den nya stadsdelen Kristineberg Park har ett strategiskt läge med bra infrastruktur i närheten av ett välutvecklat omkringliggande vägnät, med nära anslutning till vägar mot centrala Malmö, Sturup och Ystad samt Öresundsbron. Med tåget från Oxie är man i Malmö city på cirka 13 minuter och till Ystad tar det cirka 33 minuter. Och med den kommande citytunneln kommer det att ta endast cirka 20 minuter till Kastrups flygplats och efter ytterligare en kvart är man i centrala Köpenhamn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige