Image
Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sålt fastigheter för 207 miljoner i fem olika affärer under Q4 2023

Transaktioner Stenhus Fastigheter har ingått avtal om försäljning av två fastigheter samt avyttrat och frånträtt fyra fastigheter, indirekt genom ett flertal bolagsaffärer. Totalt sammanlagt underliggande fastighetsvärde var 207 miljoner kronor vilket inneburit en rabatt om cirka en procent jämfört med bokfört värde och en värdeförändring under innehavstiden på plus 28 miljoner kronor. Frånträde har skett av fyra fastigheter och de övriga kommer att frånträdas Q1 2024.


Arbetarbladet måste hitta nya lokaler.

Redaktion byter kommun för att få nya mediestödet – hittar inte lokaler

Uthyrning Det rör sig om det Bonnier News-ägda Arbetarbladet som idag har redaktionen delad på två orter. I september meddelade de att för att kunna ta del av det förändrade mediestödet efter årsskiftet skulle hela redaktionen flytta till Sandviken. För flytten krävs nya och större lokaler, vilket man inte ännu har kunnat lösa.


World Trade Center Stockholm.

Sandvik förlänger och renoverar i WTC

Bygg/Arkitektur Sandvik har valt att fortsätta sitt samarbete med Alecta och förlänger således ca 4 000 kvadratmeter kontorslokaler i World Trade Center.


Sandvik har just nu sitt huvudkontor i WTC i Stockholm men letar nu efter nya lokaler.

Cushman & Wakefield hjälper Sandvik hitta nytt huvudkontor

Uthyrning Sandvik har startat upp ett sökuppdrag för nya kontorslokaler. Bolaget söker nya kontorslokaler till deras huvudkontor i Stockholm om cirka 3 000 – 4 500 kvadratmeter och det är Cushman & Wakefield som är rådgivare till Sandvik i projektet. Sandvik är ett internationellt erkänt bolag inom gruv- och anläggningsindustrin med cirka 37 000 anställda världen över.


Christian Olofsson.

Idun bygger hyresrätter i Sandviken

Transaktioner Idun Fastigheter förvärvar en byggrätt genom markanvisning i centrala Sandviken avsedd för flerfamiljshus. Idun avser att uppföra cirka 110 hyresrättslägenheter. Detaljplanen vann laga kraft under april 2020. Byggstart planeras till 2022.


Patrik Hall.

Heimstaden köper lägenheter i Sandviken

Transaktioner Heimstaden har avtalat om förvärv av åtta fastigheter i Sandviken från Sandvikenhus. Beståndet består av 385 bostadslägenheter med total uthyrningsbar yta om 28 254 kvadratmeter. Efter förvärvet kommer Heimstaden att totalt ha 834 bostadslägenheter i Sandviken.


Sandvikenhus planerar att sälja upp till 385 lägenheter.

Sandvikenhus vill sälja 385 lägenheter

Bolag Sandvikenhus planerar att under året sälja upp till 385 lägenheter. Lägenheterna är belägna i Sandvikens tätort. Det kommunala bolaget har anlitat Svefa som rådgivare.


Microsoft köper mark i Gävle och Sandviken

Transaktioner Microsoft köper 130 hektar mark i Gävle och Sandviken kommun för framtida bruk i syfte att stärka närvaron i Europa och Norden.


Maxfastigheter köper fyra fastigheter

Transaktioner Gemensam hyresgäst för de fyra fastigheterna är Jem & Fix. Fastigheterna är placerade i Hallsberg, Köping, Ludvika och Sandviken.


Redito köper butiksfastigheter för 150 miljoner

Transaktioner Redito har i tre separata affärer köpt butiksfastigheter för drygt 150 miljoner kronor. Fastigheterna ligger i Katrineholm, Sandviken och Luleå och livsmedelskedjan Willys står för mer än 90 procent av hyresintäkterna.


Skanska säljer kontorsprojekt i Luleå

Transaktioner Skanska har tecknat avtal om försäljning av ett kontorsprojekt på Porsön i Luleå. Köpare är Luleälven Fastigheter AB, ett bolag som ägs av pensionsstiftelser i LKAB, Sandvik och Skanska samt Göranssonska fonden.


Ny styrelse i Kallebäck

Bolag Styrelsen i Kallebäck Holding byttes ut under en extra bolagsstämma i går.


Fredrik Lundberg lämnar Sandviks styrelse

Karriär Fastighets AB Lundbergs storägare och styrelseordförande Fredrik Lundberg ställer inte upp för omval i Sandvik.


Kritiserad bostads-vd avgår

Karriär Kommunala Sandvikenshus vd Patrick Skoglund avgår efter massiv kritik från fack och chefskollegor.


Nytt storbolag bildat – fastighetsvärde 2,9 miljarder

Transaktioner Heimstaden placerar en del av sitt bestånd i ett nytt bolag och tar in flera delägare. Det nya bolagets fastighetsvärde är 2,9 miljarder kronor.


Arcona hyresgästanpassar för Sandvik

Bygg Arcona har fått i uppdrag av Alecta att hyresgästanpassa Sandviks nya huvudkontor i World Trade Center, Stockholm.


Kommundirektör blir vd i fastighetsbolag

Karriär Sandvikens kommundirektör Ann-Katrin Sundelius blir också tillförordnad vd för Sandvikens Specialfastigheter, som äger och sköter bandyhallen Göransson Arena i Sandviken.


Omniagruppen hyr ut i Sandviken

Uthyrning Omniagruppen har som rådgivare till F&C Reit hyrt ut en butikslokal om 1 047 kvadratmeter i centrala Sandviken.


Pigge värvar vd från Peab

Karriär Pigge Werkelins Drömstugan har rekryterat en ny vd, som efterträder Pigge Werkelin, som dock kommer att stanna kvar som huvudägare och med att utveckla konceptet och nya anläggningar.