Image

Maxfastigheter köper fyra fastigheter

Transaktioner Gemensam hyresgäst för de fyra fastigheterna är Jem & Fix. Fastigheterna är placerade i Hallsberg, Köping, Ludvika och Sandviken.
Publicerad den 3 Oktober 2017

Fastighetsvärdet uppgår till 44,75 miljoner kronor och totala hyresvärdet fyra miljoner kronor. Förvärven görs till en direktavkastning på runt 8,5 procent.

Fastigheterna är på tillträdesdagen fullt uthyrda med långa hyreskontrakt. Den genomsnittliga kontraktslängen uppgår till 6,75 år.

Tillträde skedde 1 oktober 2017 och förvärvet finansieras med eget kapital.

Säljare är Beijer Byggmaterial, som hade Colliers som rådgivare.

Dan Törnsten, vd Colliers:
- Vi har sedan länge ett bra samarbete med Beijer och deras danska moderbolag STARK Group (tidigare DT Group), vilket vi är väldigt glada och stolta över. Försäljningsarbetet har löpt på bra och vi märker en stor köplust även i mindre orter runt om i landet.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY