Image
Sandvikenhus planerar att sälja upp till 385 lägenheter.
Sandvikenhus planerar att sälja upp till 385 lägenheter. Bild: Sandvikenhus

Sandvikenhus vill sälja 385 lägenheter

Bolag Sandvikenhus planerar att under året sälja upp till 385 lägenheter. Lägenheterna är belägna i Sandvikens tätort. Det kommunala bolaget har anlitat Svefa som rådgivare.
Publicerad den 1 April 2019

Sandvikens kommun planerar i bostadsförsörjningsprogrammet för en folkökning om 3 600 personer fram till 2025 och Sandvikenhus har fått i uppdrag att årligen tillföra 40 hyresbostäder per år. Samtidigt är Sandvikenhus totala investerings- och renoveringsbehov de kommande tio åren beräknat till 1,5 miljarder kronor.

– För att uppfylla ägarens krav behöver vi frigöra kapital för att bidra till finansieringen av nyproduktion och investeringar i befintligt bestånd. En ökad upplåning gör oss alldeles för sårbara i nuläget. Jag välkomnar flera aktörer till vår kommun vilket detta möjliggör, säger Sandvikenhus vd Stefan Lundqvist.

Sandvikenhus har en mycket låg vakansgrad och en bostadskö på över 20 000 personer (januari 2019) samt 200 nya tillkommande i kön varje månad, vilket sammantaget gör utbudet av hyresrätter mycket begränsat i Sandviken och också hindrar Sandvikens kommuns ambition att växa.

Sandvikenhus äger i dag 83 procent av hyresrätterna i kommunen.

FAKTA/
Fastigheterna som planeras säljas ligger på adresserna; Kalvdansvägen 1–19, Killingvägen 1–27, Svarvargatan 7 och 9, Norra Götgatan 12, Hyttgatan 18, Barrsätragatan 19, Storgatan 33, Baldersgatan 4 och Brednäsgatan 19.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige