Image
Mona Finnström.

Konsulterna värst drabbade av krisen

Sverige Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo har undersökt hur medlemmarna drabbas av coronakrisen. De flesta är förskonade men gruppen entreprenörer/konsulter sticker ut negativt.


Kicki Lilliedrake.

Ny kommunikationschef på Fastigo

Bolag Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo anställer Kicki Lilliedrake som ny kommunikationschef. Kicki kommer närmast från en egen konsultverksamhet med inriktning på kommunikation, mångfald och inkludering. Hon tillträder sin nya tjänst den 14 oktober.


Fastigo: Stor brist på digital kompetens

Sverige Sex av tio företag i fastighetsbranschen tror att förvaltarrollen kommer att förändras väsentligt inom fem år. Behovet av ökad kompetens inom särskilt digitalisering och hållbarhet hämmar i dag hela branschens utveckling visar en ny undersökning från Fastigo.


Diös vinner Fastigopriset

Event Årets vinnare av Fastigopriset är fastighetsbolaget Diös. Företaget vinner utmärkelsen för sin satsning på att kompetensutveckla och certifiera hela driftsorganisationen till fastighetstekniker.


Fastigo: Lägre byggvilja bland Sveriges kommunpolitiker

Sverige Mindre än varannan kommunpolitiker, 45 procent, anser att byggtakten i deras kommun behöver öka. Det är den lägsta siffran på tre år, men antalet utbildningsplatser till jobb inom fastighetsbranschen är fortsatt alldeles för få. Detta visar en årlig undersökning från Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.


Fler kvinnor på maktpositioner i branschen

Bolag Andelen kvinnor på maktpositioner fortsätter att öka i fastighetsbranschen. Mer än hälften av alla företag i branschen har i dag en jämställd ledningsgrupp. Det visar en ny undersökning från Fastigo.


Bromöllahem prisas för sitt integrationsarbete

Bolag Bromöllahem vinner Fastigopriset 2017 för sitt långsiktiga och medvetna arbete med integration och för ökad mångfald bland medarbetarna.


Två av tre kommunpolitiker vill öka byggtakten

Bygg/Arkitektur Två av tre svenska kommunpolitiker tycker att byggtakten i deras kommun är för låg i dag. Hälften vill också att deras kommun ska arbeta mer med att skapa nya bostäder inom det befintliga beståndet. Det visar en årlig undersökning från Fastigo.


"Har varit trassel att hitta rätt kompetens"

Sverige Fastigos vd Mona Finnström om fastighetsåret som gått, branschens framgångar – och framtida utmaningar.


Arbetsrelaterade sjukdomar ökar

Sverige Drygt nio av tio företag i fastighetsbranschen arbetar för att främja den fysiska och psykiska hälsan hos sina anställda. Samtidigt ökar de arbetsrelaterade sjukdomarna i branschen. Det visar en undersökning genomförd av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo.


Fastigo: Fyra av tio chefer är kvinnor

Sverige Andelen kvinnor på ledande poster växer i den traditionellt mansdominerade fastighetsbranschen. I dag är 41 procent av cheferna, 34 procent av styrelseledamöterna och 21 procent av vd:arna kvinnor. Det visar en undersökning från fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo.


Fastighetskvinnan
Mona Finnström, Reinhold Lennebo och Susanne Åhlén.

Mångfald kopplat till kompetensförsörjning

Fastighetskvinnan På seminariet Fastighetskvinnan kommer flera punkter att från olika infallsvinklar behandla integrationsfrågor. Bland annat blir det ett panelsamtal om jämställdhet, mångfald och integration, kopplat till kompetensförsörjning.


Kollektivavtal klart för tjänstemän i fastighetsbranschen

Juridik Fastigo, Unionen, Vision, Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Civilekonomerna, Jusek och Sveriges Arkitekter har kommit överens om ett nytt kollektivavtal som berör cirka 8 000 anställda i branschen.


Lärlingsplatser viktig åtgärd

Sverige Sju av tio kommunpolitiker, 72 procent, anser att lärlingsplatser är en av de viktigaste arbetsmarknadsåtgärderna för att fler ska få arbete. Även validering av kunskap och utländska betyg anses vara viktiga åtgärder för att öka sysselsättningen. Det visar en undersökning från Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.


Åtta av tio kommunpolitiker vill öka byggtakten

Bygg/Arkitektur 78 procent av svenska kommunpolitiker tycker att byggtakten i deras kommun är för låg i dag. Det visar en ny undersökning från Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.


Fastigo rekryterar Peter Sparrfors

Bolag Fastigo rekryterar Peter Sparrfors som ny förhandlare och rådgivare.


Fastigo: Fastighetsbranschen en nyckel till bättre integration

Sverige Mona Finnström, vd för Fastigo skriver här en debattartikel om fastighetsbranschens roll i arbetet för en förbättrad integration i Sverige.


Svårt att hitta unga med rätt kompetens

Sverige Varannan arbetsgivare i fastighetsbranschen tycker det är svårt att locka till sig unga akademiker med relevant arbetslivserfarenhet. Det visar en ny undersökning från Fastigo, Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.


Fastigo flyttar efter 20 år

Uthyrning Efter 20 år i World Trade Center flyttar fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo, till nya lokaler på SEB Trygg Liv-ägda Sveavägen 31 i Stockholm.


Fastighetskvinnan: Anmälan stänger i dag

Fastighetskvinnan Kristina Alvendal, Ingalill Berglund, Sofia Falk, Helena Ekman, Mona Finnström, Anette Frumerie, Åsa Henninge, Kerstin Hessius, Pia Höök, Wonna I de Jong, Maria Ingelsson, Agneta Jacobsson, Anna Kullendorff, Julie Lam, Eva Landén, Kerstin Lindberg Göransson, Farnaz Mortazavi, Veronica Palmgren, Biljana Pehrsson, Maria Rankka, Therese Rattik, Madeleine Rietschel, Nyamko Sabuni, Ylva Sarby Westman, Kristina Sawjani, Anneli Schöldström, Johanna Skogestig, Helena Stålnert, Cecilia Söderström, Lena Törner, Petra Wester, Tina Zetterlund och Annika Winsth.
Där har du de medverkande på seminariet Fastighetskvinnan 2014. I dag har du sista chansen att anmäla dig!