Image

Använder Instagram för att locka unga till branschen

Bolag Fastigo testar nya grepp för att attrahera unga till fastighetsbranschen och startar en fototävling på Instagram i samarbete med influencern och youtubern Hampus Hedström.
Publicerad den 8 Juni 2017
Fastigo vill nå unga via Instagram. Bild: Fastigo
Fastigo vill nå unga via Instagram.

– Fastighetsbranschen är okänd bland dagens unga. För att nå målgruppen måste vi kommunicera med ungdomar på deras villkor och i kanaler som de befinner sig. Genom samarbetet med Hampus hoppas vi på sikt få fler unga att bli intresserade av att jobba i den framtidsbransch vi tycker att vi är, säger Anette Nordenfelt, kommunikationschef på Fastigo.

Hampus Hedström gör ett videoinlägg på sin Youtubekanal och ett inlägg på sin Instagramsida. I båda kanalerna uppmanar Hampus sina tittare att gå in på Instagramkontot @upptack_fastighetsbranschen och delta i en tävling där det gäller att fotografera sin favoritfastighet.

– Vi hoppas att många deltar i tävlingen, men framför allt vill vi att fler unga ska få upp ögonen för vilka spännande jobb som finns i branschen. Unga vill ha trygga jobb där de känner att de kan påverka och ta ansvar. Det kan vi erbjuda, säger Anette Nordenfelt.

Enligt Fastigo har fastighetsbranschen stora behov av att rekrytera ny kompetens. De kommande tio åren behöver 11 000 nya medarbetare anställas och de som utbildas i dag på gymnasium, yrkeshögskola och högskola/universitet täcker bara 20 procent av behovet.

Tävlingen pågår mellan 9 och 22 juni.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Klassiska butiken får nytt hem efter explosionen

Uthyrning Efter bombdådet – tar över gamla banklokalen i samma hus.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY