Image
Jan-Erik Höjvall.
Jan-Erik Höjvall. Bild: Amasten

Tunga namn tar plats i Amastens nya styrelse

Bolag En rad tunga profiler tar plats när en ny styrelse utses för Amasten. Jan-Erik Höjvall blir ordförande.
Publicerad den 22 November 2022

Som tidigare har kommunicerats har styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Moderbolaget i den nya koncernen kommer att vara Amasten Fastighets AB.

Som ett steg i förberedelserna inför den planerade utdelningen och noteringen av bolagets aktier på Nasdaq First North Premier beslutades i dag vid extra bolagsstämma i Bolaget att utse en ny styrelse bestående av Jan-Erik Höjvall, Mona Finnström, Ulf Nilsson, Eva Swartz Grimaldi och Peter Wågström. Jan-Erik Höjvall utsågs till styrelsens ordförande.
– Jag ser fram emot att vara en del av styrelsen för bolaget och att ha fått förtroende att som styrelseordförande leda styrelsens arbete. Jag ser mycket fram emot att arbeta med bolaget i det spännande skedet som bolaget befinner sig i, säger Jan-Erik Höjvall, styrelseordförande.
– Det känns väldigt bra att styrelsen nu är utsedd och att ledamöterna har lång och gedigen erfarenhet från olika typer av verksamhet. Jag ser fram emot att ta del av deras breda kompetens och tillsammans utveckla bolaget vidare, säger Ylva Sarby Westman, vd för Amasten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige