Image

Hon blir ny vd för SGBC

Karriär Cecilia Ehrenborg Williams kommer närmast från en tjänst som vice vd för Miljömärkning Sverige. Efter sommaren tar hon över som vd för Sweden Green Building Council efter Bengt Wånggren.


Castellum bygger Nordens första well-certifierade byggnad

Bygg/Arkitektur Castellum planerar att bli det första fastighetsbolaget i Norden att certifiera en byggnad enligt The Well Building Standard (Well) – den första internationella byggstandarden som tar ansvar för människors välbefinnande i arbetslivet.


Nya nordiska riktlinjer för hållbara byggvaror

Energi/miljö Gemensamma riktlinjer för inköp av hållbara miljö- och hälsoanpassade byggvaror har utvecklats av Green Building Councils i Sverige, Norge, Finland och Island i ett nordiskt projekt.


Lennebo tar över som ordförande i SGBC

Bolag Reinhold Lennebo, vd för Fastighetsägarna Sverige, har valts till ny styrelseordförande för Sweden Green Building Council. Han tar över posten från Monica von Schmalensee, som varit föreningens ordförande sedan grundandet år 2009.


Bengt Wånggren.

Världens största samarbetsprojekt för energieffektiviserande renovering

Energi/miljö Världens största samarbetsprojekt för renovering av byggnader har officiellt lanserats den här veckan av Green Building Councils i hela Europa, däribland Sweden Green Building Council. Detta för att ta itu med en av regionens största klimatutmaningar - befintliga byggnader.


Här är pilotprojekten i Citylab action

Bygg/Arkitektur Sweden Green Building Council presenterar nu de tio första pilotprojekten i Citylab Action, ett program och guide som skapar förutsättningar för att hållbarhet beaktas i ett stadsutvecklingsprojekts olika skeden.


Castellum vinner europeiskt hållbarhetspris

Energi/miljö Castellum har mottagit World Green Building Councils europeiska ledarskapspris Business Leadership in Sustainability i samband med GreenBuild Euromed i Verona.


Bengt Wånggren.

Wånggren i världsstyrelsen för grönt byggande

Energi/miljö Bengt Wånggren, vd på Sweden Green Building Council, har valts in i styrelsen för World Green Building Council, som omfattar mer än 100 länder med över 27 000 medlemsorganisationer och företag.


Jason F McLennan gör sitt första framträdande i Norden på SGBC15

Event Den 1 oktober kommer Jason F. McLennan till Sweden Green Building Conference 2015 som arrangeras på Kistamässan. Jason F. McLennan är skapare av världens tuffaste krav på byggnader och stadsdelar - Living Building Challenge.


Världskongress till Stockholm

Event Den internationella konferensen World Green Building Congress kommer att hållas i Stockholm 2016.
- Det är väldigt roligt, ett erkännande för vårt arbete, säger Bengt Wånggren på Sweden Green Building Council.


SGBC skriver avtal med USGBC

Energi/miljö Sweden Green Building Council (SGBC) har skrivit på ett strategiskt affärssamarbete med US Green Building Council (USGBC) för att stärka och främja sin position som Leeds ansikte utåt i Sverige.


SGBC hanterar Breeam i Sverige

Energi/miljö I går skrev Sweden Green Building Council ett avtal med brittiska BRE som innebär att SGBC blir ”national scheme operator” för Breeam New Constructions i Sverige.
- Det innebär att det nu är till oss man vänder sig för att få en nyproduktion Breeamcertifierad, säger SGBC:s vd Bengt Wånggren till Fastighetssverige.


Svensk version av Breeam klar

Energi/miljö Nu lanserar Sweden Green Building Council den svenska versionen av det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam, som är ett av världens mest använda och mest utmanande miljöcertifieringssystem för byggnader.


SGBC rekryterar slottsarkitekt

Karriär Sweden Green Building Council rekryterar Maria Forsgren som ny certifieringshandläggare. Hon kommer närmast från en tjänst som slottsarkitekt på Kungliga slottet i Stockholm.


Bengt Wånggren.

SGBC tar fram manual för stadsdelscertifiering

Energi/miljö Sweden Green Building Council ska ta fram en svensk manual för det brittiska systemet Breeam Communities och utveckla ett svenskt ramverk för hållbar stadsutveckling tillsammans med projektet Hållbarhetscertifiering av stadsdelar, HCS.


Google stödjer Green Building Council i USA

Bygg Vid öppningen av US Green Building Councils konferens Greenbuild i San Fransisco tillkännagavs att Google stödjer USGBC i kampen för ökad öppenhet om vilka kemiska ämnen som finns i byggvaror. Detta genom en donation på tre miljoner dollar, motsvarande cirka 20 miljoner kronor.
Kemiindustrin i USA har hittills blankt vägrat att lämna ut uppgifter om kemiska ämnen i byggvaror.


Nu lanseras nya Miljöbyggnad

Energi/miljö Nu släpps version 2.1 av det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnad. En efterfrågad uppdatering ska förtydliga systemet och underlätta för alla som jobbar med det.


Fyra nya in i SGBC:s styrelse

Sverige Fyra nya personer valdes in i styrelsen för Sweden Green Building Council vid organisationens årsstämma.
Det kommer framöver också att vara billigare för mindre företag att bli medlemmar i SGBC.