Image

YIT tar över fastighetsdrift i Skåne

AFFÄRER Region Skåne lägger ut fastighetsdriften av bland annat Ängelholms och Landskronas sjukhusområden på entreprenad. Regionens förhoppning är att spara närmare 10 miljoner kronor per år när bolaget YIT Sverige tar över. Det motsvarar en kostnadsminskning på 20 procent.
Publicerad den 28 April 2008

Det var redan förra året som beslutet om att konkurrensutsätta delar av regionens fastighetsdrift fattades. Nu har upphandlingen avslutats och det är alltså företaget YIT Sverige som fått jobbet, skriver Helsingborgs Dagblad.

Utöver de nämnda sjukhusområdena tar bolaget över driften för sjukhusområdena i Hässleholm, Simrishamn, Trelleborg, Ystad och Orup, samt de fastigheter som regionen äger och där det bedrivs administration, primärvård och tandvård. Kvar i egen regi blir sjukhusområdena i Helsingborg, Malmö, Lund och Kristianstad.

YIT är ett stort multinationellt tjänsteföretag som bland mycket annat tillhandahåller fastighetsdrift och förvaltning. I Sverige har man 4 300 anställda varav 300 arbetar med fastighetstjänster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige