Image

”Det handlar om att få fram de bästa juristerna”

Fastighetskvinnan Snabbväxande Lindahl, som är partner i eventet Fastighetskvinnan, är en av Sveriges ledande advokatbyråer inom fastighetsjuridik. - Vi är kända för att ge rak, konkret och ändamålsenlig rådgivning, säger Lars Söderlund, delägare i Lindahl. Här berättar han om sin syn på fastighetsmarknaden, om byråns utveckling och dess arbete med jämställdhetsfrågor.
Publicerad den 28 Augusti 2015
Lars Söderlund. Bild: Lindahl
Lars Söderlund.

Lindahl har omkring 400 medarbetare varav drygt två tredjedelar är jurister. De senaste åren har byrån vuxit i storlek med omkring 30 medarbetare och 60 miljoner kronor i omsättning per år – förra året var omsättningen 632 miljoner kronor. Sedan 2006 har både omsättning och personalstyrka fördubblats.

Lindahl har sex kontor i Sverige – i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg.

- Att vi finns på så många ställen gör att vi kan arbeta väldigt nära våra kunder, säger Lars Söderlund, som har en fortsatt positiv syn på fastighetsmarknaden.

- Det finns inga tecken på någon avmattning i det korta perspektivet, vi ser en fortsatt stark transaktionsmarknad framför oss. Vi ser också att många stora projekt kommer igång, allt ifrån infrastruktur- till bostads- och kontorsprojekt. För vår del innebär detta mycket arbete i tidiga skeden, plan- och byggfrågor och detaljplanearbete.

Lindahls fastighetsgrupp består i dagsläget av drygt 40 jurister, vars kompetenser sträcker sig över hela det fastighetsjuridiska området.

- Våra absoluta spetsområden skulle jag säga är transaktioner och plan- och byggfrågor, säger Lars Söderlund.

Lindahl var exempelvis rådgivare till Starwood i affären där det amerikanska bolaget köpte norska Fortin och svenska Sveareal för 11,5 miljarder kronor förra året.

- En av våra framgångsfaktorer är att vi har lyckats ta vara på de unga talanger som har sökt sig till Lindahl. Vi har många ”rising stars” i fastighetsgruppen och vi har lyckats förena deras engagemang med den erfarenhet vi lite äldre i gruppen har.

Lindahl arbetar målinriktat med jämställdhets- och mångfaldsfrågor.
- För vår del handlar jämställdhetsarbetet om att få fram de bästa juristerna, oavsett kön, ålder, etnicitet etcetera. För att nå dit måste alla, oavsett bakgrund, ges de bästa förutsättningarna för att utvecklas. Den här inställningen genomsyrar hela Lindahl, vi pratar om mångfaldsfrågor både i partnermötena och i det dagliga arbetet på kontoren.

Precis som förra året är Lindahl partner i eventet Fastighetskvinnan som Fastighetssverige arrangerar den 1 september på Grand Hotel i Stockholm.

- Vi var väldigt nöjda med eventet förra året och det är på flera sätt ett lämpligt sammanhang för oss att synas i.

Seminariet Fastighetskvinnan är ett brett affärsseminarium, som behandlar ett flertal olika områden på fastighetsmarknaden. Samtliga talare i business-punkterna är kvinnor.

Det handlar också om jämställdhets- och mångfaldsfrågor inom fastighetsbranschen och det svenska näringslivet. I de här frågorna medverkar också manliga fastighetstoppar.

Se hela programmet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: Torsdag 5 september

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är att Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners:

Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige