Image

WSP stärker inom bostadssektorn – köper konsultbolag

Bolag WSP köper Byggteknik AB, ett konsultföretag inom byggkonstruktion med fokus på bostadssektorn. Genom förvärvet kompletterar WSP sin kompetens inom byggkonstruktion med ökat fokus på bostadssektorn.
Publicerad den 2 September 2014

Byggteknik AB grundades 1989 och har i årtionden framgångsrikt samarbetat med Sveriges ledande byggföretag. Företaget har 15 medarbetare på två kontor: Tio i Gävle och fem i Stockholm.

Genom förvärvet ökar WSP antalet konsulter inom byggkonstruktion i Gävle från fyra till 14. I Stockholm har WSP ett starkt byggkonstruktionsteam med 75 medarbetare inom industri och fastigheter. Byggtekniks fem medarbetare kompletterar nu med ökat fokus på bostadssektorn. WSP:s målsättning är att växa kraftigt inom detta område framöver.

- Vi är mycket nöjda med förvärvet av Byggteknik som är ett välskött och framgångsrikt företag som kompletterar WSP väl. Affären är ett strategiskt viktigt steg i vår målsättning att öka vårt fokus på bostadssektorn, säger Affärsområdeschef Håkan Danielsson.

Kurt Fransson, grundare och vd på Byggteknik, ser försäljningen till WSP som en möjlighet att expandera och utveckla verksamheten.

- Genom samgåendet med WSP får vi tillgång till ett nätverk av kompetenta medarbetare. Det kommer att ge bra utvecklingsmöjligheter för mig och mina medarbetare, säger Kurt Fransson.

Byggtekniks verksamhet kommer att helt integreras med WSP med start i september.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige