Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs säljer i Danmark

Transaktioner Wihlborgs har tecknat avtal om att sälja två fastigheter i Köpenhamn om totalt 17 400 kvadratmeter.
Publicerad den 11 Mars 2019

Fastigheterna Glentevej 61–65 och Glentevej 67–69 säljs för en köpeskilling som vid avtalets tecknande motsvarar 310 miljoner kronor. Köpare är Viscop Ejendomsselskab, en del av Copi Group och Vision Properties och frånträde av fastigheterna sker den 29 mars 2019.

Wihlborgs förvärvade fastigheterna i oktober 2016 för motsvarande 172 miljoner kronor. Att fastigheterna nu avyttras beror på att ett utvecklingsarbete pågår i området, där inriktningen primärt kommer att vara bostäder.

– Wihlborgs fokuserar på att äga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter. Vi välkomnar en positiv och framåtriktad stadsutveckling, och när området nu utvecklas mer mot bostäder är det naturligt för oss att sälja fastigheterna till en aktör som är specialiserad på konvertering och utveckling av bostäder, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige