Image

Wihlborgs köper logistik av Axfast

Transaktioner Wihlborgs köper en fastighet i Burlöv av Axfast för 181 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Januari 2014
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Genom en bolagsaffär köper Wihlborgs fastigheten Sunnanå 12:27 i Burlövs kommun, strax utanför Malmö. Tomtytan är cirka 53 000 kvadratmeter och den uthyrningsbara ytan är cirka 14 500 kvadratmeter.

På fastigheten finns tre byggnader; en kontorsbyggnad, en terminalbyggnad och en lagerbyggnad. Byggnaderna uppfördes 2008 och förhyrs i sin helhet av Trans Fargo.
Wihlborgs betalar netto 181 miljoner kronor och tillträde sker omgående. Säljare är Axfast AB.

- Sunnanå har ett ypperligt logistikläge där Yttre Ringvägen (E6, E20/22) korsar väg 11. Vi får en effektiv, modern logistikfastighet med en avkastning om cirka 7,2 procent, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter AB.

- Genom vårt förvärv förstärker Wihlborgs sin position i marknaden och samtidigt är vi väldigt nöjda med att åter kunna välkomna Trans Fargo som hyresgäst inom vårt bestånd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige