Image
Veidekke uppför nybyggnad av kontor och verksamhetslokaler för Volvo.
Veidekke uppför nybyggnad av kontor och verksamhetslokaler för Volvo. Bild: Volvo

Veidekke uppför nybyggnad av kontor och verksamhetslokaler för Volvo

Bygg/Arkitektur Veidekke har tecknat avtal med Volvo Lastvagnar AB för att bygga kontor och verksamhetslokaler i Lundby, Göteborg. Entreprenaden genomförs i form av en totalentreprenad i samverkan och omfattar cirka 38 000 kvadratmeter. Ordervärdet uppgår till cirka 1 500 miljoner kronor och förväntas vara klar 2025. Projekteringen påbörjades i kvartal 2 2022 och uppdraget upptas i Veidekkes orderstock för kvartal 1 2023.
Publicerad den 31 Mars 2023

– Vi tackar Volvo för förtroendet. Det här är ett spännande projekt för både oss och Volvos utveckling och vi ser fram emot att vara en del i att förverkliga det, säger Charlotta Nilsén, koncerndirektör Veidekke Bygg Sverige.

Volvo Lastvagnar AB är ägare av fastigheten Rambergsstaden 17:55, där entreprenaden genomförs. Verksamhetslokaler och kontor avser utnyttjas av Volvokoncernens teknikorganisation.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige