Image

Veidekke får order i Göteborg

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått i uppdrag att utveckla och bygga Rosemount Tank Radar AB:s nya produktionsanläggning och kontor med ett ordervärde på cirka 200 miljoner kronor.
Publicerad den 30 April 2014
RTR New Facility. Bild: Rosemount Tank Radars
RTR New Facility.

Uppdraget innebär en kontors- och en produktionsbyggnad som utformas i två sammanlänkade byggnader på en total yta av cirka 17 000 kvadratmeter där cirka 400 personer kommer att arbeta. ”RTR New Facility” skall placeras i Mölnlycke Företagspark och projektet är en totalentreprenad som beräknas stå klar i januari 2016.

Rosemount Tank Radar AB är ett helägt dotterbolag inom den amerikanska koncernen Emerson. Anläggningen kommer att ägas och förvaltas av dotterbolaget Rosemount Tank Radar Properties AB och kommer att innehålla utveckling, marknadsföring och produktion av unika mätinstrument för radarbaserad nivåmätning på tankfartyg, bränsledepåer, processindustri med mera.

- Veidekke har sedan hösten 2013 tillsammans med RTR haft ett involverande och framgångsrikt samarbete för att utveckla och kostnadseffektivisera ”RTR New Facility”. Det känns verkligen roligt att få sätta spaden i marken och se anläggningen växa fram, säger Christer Sjöstrand, affärsutvecklare Veidekke Bygg Väst.

- Att vi får flytta till en fastighet som är helt skräddarsydd efter våra behov ger oss fantastiska möjligheter för oss att fortsätta utveckla vår verksamhet. De nya lokalerna kommer också att vara en väldigt fin tillgång för både våra anställda och våra kunder, säger Rasmus Johansson, vd för Rosemount Tank Radar AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige