Image

Veidekke bygger nya Samhällsbyggnad på Chalmers

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått i uppdrag av Akademiska Hus att utföra en omfattande ombyggnation av Samhällsbyggnad, Arkitekturhuset och Väg och Vatten 1 & 2, med ett ordervärde på cirka 290 miljoner kronor. Veidekkes del av projektet omfattar byggnation av cirka 30 000 kvadratmeter lokalyta.
Publicerad den 17 September 2015
Veidekke bygger nya Samhällsbyggnad på Chalmers i Göteborg. Bild: Akademiska Hus
Veidekke bygger nya Samhällsbyggnad på Chalmers i Göteborg.

För att tydligare samordna verksamheterna under den gemensamma benämningen Chalmers Samhällsbyggnad investerar Akademiska Hus på uppdrag av Chalmersfastigheter AB cirka 360 miljoner kronor för att bygga om för Chalmers tekniska högskola.
Veidekkes del av projektet omfattar ca 30 000 kvadratmeter lokalyta med byggstart i januari 2016 och beräknas vara färdigställt i augusti 2017. Entreprenadformen är utförandeentreprenad i samverkan.

- Det var med stor glädje vi mottog beskedet om att vi får utföra ombyggnaden av Chalmers Samhällsbyggnad. Ett otroligt spännande projekt. Här har vi möjlighet att jobba på det sätt vi vet fungerar bäst, en samverkansentreprenad med fokus på involvering. När man arbetar involverande med kunden, samarbetspartners, projektörer och medarbetare når vi maximal effektivitet och kvalitet och får säkra byggen. Vi kan lägga stort fokus på ekonomi, framdrift och produktionslösningar i samverkan, säger Stephan Woodbridge regionchef på Veidekke.

Projekteringsarbetet, som påbörjades i augusti i år, sker genom ICE-möten (Integrated Concurrent Engineering). Ett arbetsmöte enligt ICE innebär att samtliga involverade i projekteringen träffas under en hel dag och arbetar tillsammans med projektet. Att alla deltar samtidigt i beslutsprocessen ger korta och effektiva beslutsvägar som följd. Tiden mellan fråga och svar kortas avsevärt. ICE-möte är en av sex huvudaktiviteter i Veidekkes involverande arbetssätt.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige