Image

Vasakronan hyr ut på Vasagatan

UTHYRNING Ny hyresgäst i Vasakronans fastighet kvarteret Pennfäktaren, som nu renoveras, blir SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB. Kontraktet omfattar 2 600 kvadratmeter och inflyttning sker i december 2009.
Publicerad den 28 April 2009

Vasagatan 7 är ett av Vasakronans stora ombyggnadsprojekt med en tydlig miljöprofil. Med den senaste miljötekniken förvandlas en befintlig cityfastighet byggd på 1970-talet till ett modernt miljösmart hus i allra bästa läge. Uttjänta installationer byts ut och effektiv teknik byggs in. Efter ombyggnaden har husets energianvändning mer än halverats.

Bland miljöåtgärderna märks solfångare på taket för att producera komfortkyla och tappvarmvatten samt sedumtak som fångar upp luftföroreningar och regnvatten. Ventilations- och klimatsystemen är behovsstyrda och belysningen är närvarostyrd. Byggnaden kommer att miljöklassas enligt flera olika certifieringssystem, bland annat LEED, Green Building enligt EU och det svenska systemet Miljöklassad Byggnad.

Fastigheten kommer att rymma cirka 13 000 kvadratmeter kontors- och butikslokaler som är klara för inflyttning i slutet av 2009. Investeringen uppgår till cirka 250 miljoner kronor. Tidigare har avtal tecknats med Tredje AP-fonden om cirka 1350 kvadratmeter.

- Vi är övertygade om att miljöfrågorna spelar en allt viktigare roll för våra kunder och är glada över att kunna erbjuda marknaden en allt igenom miljösmart fastighet i ett mycket centralt läge, säger Sven-Göran Svensson, Vasakronans regionchef i Stockholm.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige