Image

Usel rapport från Skanska

Bolag Skanskas rörelseresultat uppgick till 148 miljoner kronor (451) för årets tre första månader. Analytikerna hade, enligt SIX, räknat med 506 miljoner kronor. Bakom siffrorna ligger ett uselt resultat från affärsområdet Bostadsutveckling.
Publicerad den 10 Maj 2012
Bild: Skanska

Rörelseresultatet för affärsområde Bostadsutveckling uppgick till -22 miljoner kronor (196).

Johan Karlström beskriver i vd-ordet utvecklingen i bostadsutvecklingsverksamheten som ”oacceptabel”.

”Resultatet är betydligt lägre än föregående år och beror framförallt på ett negativt resultat i den svenska bostadsutvecklingsverksamheten. Bostadsutveckling är och kommer att fortsätta vara en del av Skanskas kärnverksamhet. Vi kommer under andra kvartalet presentera hur vi ska vända denna verksamhet till att åter nå acceptabel lönsamhet”, skriver Johan Karlström.

Orderingången uppgår till 25,1 miljarder kronor (21,6). Analytikerna hade, enligt SIX, räknat med 25,7 miljarder kronor.

Orderboken ökade med tio procent och uppgick till 152,9 miljarder kronor (139,4), vilket motsvarar 16 månaders produktion.

”Kommersiell fastighetsutveckling fortsätter med skapa värden för koncernen och har under det första kvartalet startat fyra nya projekt vilket innebär att vi vid kvartalets utgång hade 33 projekt med ett investeringsåtagande på cirka 9,7 miljarder kronor. I början av maj uppnåddes en milstolpe när vår kommersiella fastighetsutvecklingsverksamhet i USA, med ett gott resultat, sålde det första projektet i Washington D.C”, skriver Karlström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige