Image

Tenzing ska sälja prestigekåk i Stockholm

Transaktioner Som ett led i Landshypoteks strategi att sälja av sitt fastighetsinnehav lägger man nu ut fastigheten Bodarne 14 på Strandvägen 1 i Stockholm, där man i dag har sitt huvudkontor, till försäljning. Tenzing har säljuppdraget.
Publicerad den 25 Januari 2011
Bodarne 14. Foto: Pixprovider. Bild: Pixprovider
Bodarne 14. Foto: Pixprovider.

- Vår huvudverksamhet är inte att förvalta fastigheter, det finns det andra som gör mycket bättre. Därför har vi beslutat oss för att sälja även denna fastigheten, säger Kjell Hedman, vd på Landshypotek till Fastighetssverige.

Fastigheten ligger alldeles i början av Strandvägen direkt efter Dramaten i ett av Stockholms absolut bästa lägen. Den totala ytan uppgår till cirka 6 600 kvadratmeter kontor, förutom en butikslokal på cirka 300 kvadratmeter i bottenplan.

Bland hyresgästerna märks ägaren Landshypotek, Holmenkoncernen och Royal Bank of Scotland.

Landshypotek har ägt fastigheten sedan 1983.

Uppdraget att sälja fastigheten har gått till Tenzing.

- Det känns jättebra att få det här prestigefyllda uppdraget. Vi för redan diskussioner med ett par tänkbara köpare och jag räknar med att ha ett signerat kontrakt under våren, säger Tenzings vd Tom Lindahl till Fastighetssverige.

Värdet på fastigheten ligger uppskattningsvis kring 600 – 650 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige