Image

Sveafastigheter säljer till Norrlands hotellkung

TRANSAKTIONER Sveafastigheter har sålt Bodensia hotell - en del av kvarteret runt Medborgarhuset i centrala Boden - till Nordkalotten Hotell & Konferens. Ett bolag som ägs av Hilding Holmqvist, Norrlands hotellkung.
Publicerad den 20 Oktober 2008

Nordkalotten, med ägaren Hilding Holmqvist, kommer att genomföra omfattande investeringar i hotellanläggningen och avser att skapa och driva ett modernt och attraktivt hotell i centrala Boden.

Sveafastigheter förvärvade fastigheterna runt Medborgarhuset 2007 och utvecklar för närvarande en citygalleria i kvarteret. Den nu avyttrade hotelldelen omfattar cirka 4 300 kvadratmeter och 90 rum.

- I och med att driften av hotellet nu tas över av en stark operatör som även investerar i fastigheten får Boden en långsiktigt bra lösning på hotellfrågan. Vi ser även att det nyrenoverade hotellet med Nordkalotten som operatör kommer att bidra till att göra galleriakvarteret än mer attraktivt och ser fram emot att arbeta med Nordkalotten framöver, säger Simon de Château, vd på Sveafastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige