Image

Studenter hjälper Alm och Ulvaeus med Telefonplan

Bygg/Arkitektur Alm Equity och Björn Ulvaeus tar hjälp av studenter från Hyper Island för att skapa ett unikt boende av det gamla Ericsson-huset – nu kallat The Brick – på Telefonplan.
Publicerad den 10 Januari 2014

- Projektet är igång. Det som saknas är nyskapande idéer och innehåll som gör huset unikt och anpassat för de unga vuxna som ska bo där, och att involvera Hyper Islands studenter är helt rätt för den uppgiften, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity.

- Idéer kommer till en om man har tur men man måste jobba hårt om de ska bli verklighet. Fastigheter och bostäder är några av mina stora intressen och att hjälpa till att skapa bostäder i bostadsbristens Stockholm är otroligt inspirerande, säger Björn Ulvaeus.

Ericsson har just flyttat ut ur deras gamla högkvarter vid Telefonplan. De nya ägarna är Björn Ulvaeus och Alm Equity som ser en framtid för unga vuxna i huset och vill skapa ett unikt boende. Totalt ska byggnaden rymma cirka 350 stycken ettor och tvåor. Uppgiften för Hyper Islands alla studenter är mångfacetterad men går i stort ut på att utmana det konventionella sättet att utveckla bostäder och framför allt tänka på att väva in nya behov och beteenden i till exempel design, identitet, näringsverksamhet och sociala ytor. Och den bästa logotypen kan ersätta Ericsson-loggan.

- Projektet genomförs som en tre dagars workshop där alla studenter samarbetar i mindre grupper över kursprogrammens gränser för att nå en optimal kreativ höjd, tänja på gränser och skapa förändring, säger Johanna Frelin, vd på Hyper Island.

Studenterna som deltar kommer från Hyper Islands program interactiv art director, e-commerce business, digital data strategist, motion creative och digital media creative.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige