Image

Storsatsning på slottsby i Roslagen

BYGG Ett nytt kustsamhälle ska byggas kring Östanå slott i Roslagen. - Vi har idéer om att skapa ett boende som kombinerar skärgårdsnatur och slottsmiljö och så vitt vi vet finns inga liknande projekt, säger Stefan Norberg projektledare på BTH Bostad som ligger bakom projektet.
Publicerad den 11 Februari 2010

BTH Bostad är ett helägt dotterbolag till Unikaboxen AB. Ägare till moderbolaget är Richard Lindström och Roger Norberg, som också är grundare av BTH Bygg AB.

Totalt handlar det om 300 bostäder ett par mil norr om Åkersberga, nära Ljusterö färjeläge.

- Målgruppen är barnfamiljer, och människor över 55 år som vill bo i slottsmiljöer och även storstadsbor som vill byta hets till en lugnaretillvaro, säger Stefan Norberg till Dagens Industri.

BTH Bostad uppskattar försäljningsvärdet på projektet till 800 miljoner kronor.

Nu ska en arkitekttävling inledas.

- I samarbete med Österåkers kommun har vi bjudit in fyra arkitektkontor att delta i ett så kallat parallellt uppdrag med start den 1 mars. Slutligt förslag ska vara klart i mitten av juni. Deltagande kontor är Brunnberg & Forshed, Engstrand och Speek, Jordens arkitekter och Ettelva arkitekter. Tanken är att använda förslaget som underlag för kommande detaljplanearbete, berättar Stefan Norberg i Dagens Industri.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige