Image

Storaffär vid Telefonplan genomförd

Transaktioner Telefonplan Stockholm Propertys försäljningar av sitt innehav vid Telefonplan är nu genomförda. Alm Equity-bolag köper för 860 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Mars 2017

Köpare är Tegelberget Holding AB och Slipskäraren Holding AB. Bakom båda köparna återfinns Alm Equity AB.

En principöverenskommelse om den nu genomförda affären gjordes 2011 och 2014.

Överenskommelserna var villkorade att en ny detaljplan kunde tas fram för området. I januari 2017 vann den nya detaljplanen laga kraft vilket inledde processen att genomföra de beslutade försäljningarna av fastigheterna Timotejen 19 och 28. Sedan tidigare beslutade fastighetsregleringar av framförallt Timotejen 19 har genomförts i syfte att underlätta den fortsatta utvecklingen av området.

Försäljningen genomfördes som en bolagsaffär där ägarbolagen till fastigheterna säljs. Det sammanlagda värdet av köpeskillingarna för aktierna i bolagen uppgick till 480 miljoner kronor baserat på ett överenskommet fastighetsvärde om 860 miljoner kronor.

Curt Ahnström, vd för Telefonplan Stockholm Property AB, uttrycker sin tillfredsställelse att affären är genomförd enligt de bedömningar, nivåer och intentioner som säljare och köpare hela tiden haft under den relativt långa process som förevarit. Curt Ahnström poängterar särskilt det goda samarbetet under hela processen med Alm Equity AB som är köparens drivande part.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige