Under hösten 2022 ingick Stena Fastigheter och Tele2 ett avtal för datakommunikation och TV- och bredbandstjänster. I det samarbetet togs det fram en tjänst med syftet att underlätta för boende hos Stena Fastigheter att enkelt kunna ta del av det digitala samhället med en kostnadsfri bredbandstjänst. Tjänsten innebär att alla Stena Fastigheters bostadshyresgäster kan använda 1 Mbit/sekund utan kostnad, och därmed nå internet och samhällsfunktioner såsom skola och sjukvård. Den möjliggör även funktioner så som tillgång till Mina sidor, banker, och att genomföra WiFi-samtal, videosamtal och tillgång till begränsad kvalitet av strömmad media. Tjänsten riktar sig till dem som i dag står utanför det digitala samhället där kostnaden för individuell bredbandstjänst har ansetts varit för hög, eller där individer inte prioriterat en internetuppkoppling.
– Kostnaden på internetuppkopplingen ska inte vara det som avgör om du har tillgång till internet i din bostad, för att kunna ta del av grundläggande information från myndigheter eller sitt bostadsbolag. Allt fler tjänster från banker, företag och offentliga institutioner finns nu online. Att inte ha tillgång till uppkoppling i sitt hem, kan skapa ett digitalt utanförskap. Med den här tjänsten kan Stena Fastigheter och Tele2 tillsammans bidra till att minska det digitala gapet, säger Cecilia Fredholm Vaarning, Chef hållbara affärer, Stena Fastigheter.
–Med tjänsten Digital Inkludering ger vi alla hushåll möjlighet att vara en del av det digitala samhället. Även om det är en låg bredbandshastighet så är den tillräcklig för att kunna surfa på nätet och för att kunna skicka och ta emot e-post. Jag är stolt över att vi tillsammans med Stena Fastigheter kan lansera detta och jag hoppas att fler fastighetsägare tar efter, säger Stefan Petersson, chef för fastighetsägaraffären på Tele2.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av LEDVANCE
Bygg/Arkitektur Den svenska padelhajpen gick upp som en sol och ner som en pannkaka. Kvar står nu tomma hallar runtom i Sverige som väntar på att stöpas om till något annat. I Göteborg tas nu första steget i att förvandla överblivna hallar till välkomna tillskott till idrottsrörelsen när padel byts till tennis vid Delsjön. Karl Ljunggren, vd för L2 Fastigheter och ordförande i Göteborgs Tenniscenter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med att ställa om lokalen, om satsningen och behovet den möter, om tidigare storspelaren Magnus Gustafssons roll i arbetet och hur man hoppas kunna inspirera andra att bidra till att övergivna padelhallar fortsätter användas till idrottsverksamhet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.