Image
Serneke och Specialfastigheter förlänger avtal.
Serneke och Specialfastigheter förlänger avtal. Bild: Felix Gerlach

Specialfastigheter förlänger ramavtal med Serneke

Bolag Specialfastigheter har valt att förlänga sitt ramavtal med Serneke med ytterligare tre år. Ramavtalet gäller byggprojekt i hela landet värda över 100 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Maj 2023

Serneke är ett av fyra utvalda bolag som sedan 2019 har ramavtal med Specialfastigheter, det statliga bolag som äger, utvecklar och förvaltar bland annat kriminalvårdsanstalter, domstolsbyggnader och polisfastigheter. Avtalet innehöll optioner om förlängning på två plus tre år. Nu verkställs den andra och sista av de möjliga förlängningarna och avtalet gäller till den 31 maj 2026. Utöver ramavtalet gällande större projekt med ordervärde över 100 miljoner har Serneke även ett ramavtal med Specialfastigheter gällande projekt i storleksordningen 5 – 100 miljoner kronor.

Serneke bygger för närvarande flera anstalter åt Specialfastigheter, men även domstolsbyggnader, polishus och en rad andra samhällsfastigheter på olika håll i landet.
– Vi är väldigt glada att få möjlighet att genomföra nya projekt tillsammans med Specialfastigheter framåt. Förlängningen innebär en potentiell ordervolym om vi fortsätter utveckla vårt samarbete, och driver vidare i den riktning vi startat. Avtalet kring viktiga samhällsfastigheter innebär en trygghet i en tid då bostadsbyggandet minskar och innebär ytterligare förstärkning av vår projektportfölj, säger Mikael Hultqvist, vd för Serneke Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige