Image

Skanska säljer till Aberdeen

TRANSAKTIONER Skanska säljer det pågående kontorsprojektet Citykajen i Malmö. Köpare är Aberdeen Property Nordic Fund I SICAV-FIS som tillträder fastigheten den 30 september.
Publicerad den 31 Juli 2009

Försäljningen avser de två etapperna i projektet Citykajen på Universitetsholmen i Malmö som tillsammans omfattar cirka 14 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Projektet påbörjades vid årsskiftet 2006-2007 och beräknas vara färdigställt under tredje kvartalet 2009.

Skanskas investering uppgår till cirka 375 miljoner kronor.

Större hyresgäster i Citykajen är Banverket och Öhrlings PriceWaterhouseCoopers och fastigheten är uthyrd till cirka 94 procent. Citykajen har ritats av arkitekt Lars Iwdahl, Arkitektbyrån.

- Vi är mycket glada att kunna komplettera vår portfölj med Malmös bästa kontorsfastighet vad avser såväl fastighetens läge, byggnadens kvalitet som hyresgästerna i byggnaden, säger Magnus Kenning, ansvarig för transaktionen på Aberdeen Property Investors.

- Att vi lyckats väl med uthyrningen och dessutom nu säljer projektet före färdigställande visar att läget invid Citytunnelns uppgång och på Universitetsholmen är mycket starkt. Det är dessutom tydligt att moderna och flexibla lokaler som är energieffektiva attraherar såväl hyresgäster som investerare. Vi kan också konstatera att intresset på senare tid har ökat från internationella investerare att förvärva fastigheter i Norden, säger Camilla Wieslander, marknads- och transaktionschef för Skanska Öresund Malmö.


Leimdörfer var rådgivare åt Skanska i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige